Nagytakarítás - 1. rész

Hát igen, néha eljön a takarítás ideje. Nálam konkrétan 3 évente szokott előjönni az ellenálhatatlan selejtezési vágy, amikor már vagy fél óra keresgélés után sem találom meg a szekrényt a szobában. A másik apró popója a takarításnak, hogy szeretett Kázméromtól holnap búcsúzom, bár még konkrétan nem tudom, hogy hová viszem, de lejárt műszakival nem állhat a parkolóban örökké, még a végén beleköltöznének a réti bálnák. Ezért össze kellett szednem minden szirszart, ami hozzá tartozik, hogy ha bármi kell, azonnal kéznél legyen. Egészen elképesztő, már-már elveszettnek hitt kincseket találtam a mai nap folyamán, amelyek történetét szeretném e sorok közé rejtve megosztani a mélyen tisztelt nagyérdeművel. Ígérem, több ilyen bonyolult mondat nem lesz. Persze nem a 10 éve lapuló cigisdobozok, a raklapnyi romlott kokain, és a fénymásolt szuahéli báránypornoújságok lesznek a középpontban, sokkal inkább a Skodás/autós cuccok. Na lássuk, miket rejthet egy 7. emeleti 10 négyzetméteres gumiszoba:


Fabia ékszíjtárcsa. Bizony. Az olajfosás megszüntetője, minden Kázmértulaj álma. Beeboytól van ő, már vagy 1 éve kaptam, aztán úgy elraktam, hogy biztosan meglegyen, hogy azóta sem találkoztam vele. Bele kell vágni a régi fajta ékszíj profilját, felrakni a helyére, és voilá - volt fosás, nincs fosás. Legalábbis remélem, aztán úgysem így lesz.


Ők pedig Fabia főtengelyhez való alapméretes nyugvócsapágyak. Minden háztartás kötelező tartozékai, nem is tudom, hogyan tudnak enélkül élni az emberek. Autóban még soha nem voltak, leszámítva azt a pillanatot, amikor Dzso bácsi beszerezte őket. Utána hévvel hoztam haza, eskü. Eladó lesz, ha majd kell valakinek, akkor szóljon.


A Q saru. Vagy a kuss aru. Vagy akkusaru. Mindegy is. Hibátlan, eredeti junikszos darab, jó lesz még tartaléknak.


Skoda felirat, emblémával. Valószínűleg Favoritról származnak. Emlékeim szerint a 4 éve vásárolt LR szárnyról szedtem le őket. Át vannak furkálva, viszont még a hozzájuk való csavarokat is megtaláltam. Ha valakinek kell bármelyik, sikítson. Egy sört kérek értük. Párban. Mármint a sört. Na jó, nem.


Skoda 120 karburátor javító készlet. Médinhángöri. Ami megmaradt belőle: Egy db 130-as benzin(?)fúvóka, és egy nemtommilyen fúvóka. Jikov karbihoz ofkorsz. Ingyen elvihető, kidobni nem lenne szívem. Még talán nagyapám vásárolta a '90-es évek elején.


Kulcsos áramtalanító kapcsoló. Asszem részingsopos cucc, már jó régen vehettem. Akkor még úgy gondoltam, hogy kell nekem ilyen. Most is így gondolom, de tekintve, hogy elég szarul állok anyagilag, egy korrekt ajánlatért vihető. (mi van, bazárt csinálok a blogból?)


Prevent márkájú, megateszkós matt műszerfalápoló, és autóbelső tisztító. Bontatlanok, ezek is itt rohadnak már vagy 2 éve. Nem eladó, jóleszezmég kategória.


Nyári szélvédőmosó koncentrátum. Ha emlékeim nem csalnak, ezt még Pusival együtt nyertük az egyik váci találkozón. Itt tesz róla említést. Ha meg nem, akkor így jártam.


Ikarus ajtónyitó kapcsoló. Annak idején még a BKV-tól újítottam az egyik szakmai gyakorlat alkalmával, gondoltam, mennyire menő lesz ezzel megcsinálni a gombos indítást. A gombos indításra már nem gerjedek, de Bencének úgyis Ikarus-fétise van, asszem neki fogom ajándékozni.


Autóillatosító. Emlékeim szerint legalább 5 éve nem vettem illatosítót, sőt, talán nem is kaptam. Mindenesetre illata biztosan nincs már. Úgyhogy ez már csak illat nélküli Í-tó. Vagy angolosan E-tó.


Hengerfejcsavarok. Ha jól tévedek, még a Lattival 4 éve közösbe' vásárolt Felicia motorból származnak. Hogy hogy kerültek a szobámba, arról fingom nincs.


Skodás irattartó. Ő tartja a katolikus terrorszervezetet, az IRA-t. Még előző barátnőmtől kaptam, aki akkor még nagyon szeretett. Vagy csak jól hazudott. Mindegy is, lényeg, hogy kézzel készített példány, és gyönyörű. Beraktam a Skodás szentélyembe.


Ha egy úriember (nevezzük Zag-nak) kiválaszt valakit a sorból, és egy másik úriembernek (neve lényegtelen) ez nem tetszik, akkor jogosan kérdezheti: Hé Zag, mér ő?
Ez ráadásul speciális cucc, a következő lapocskák találhatóak rajta: 1,02 mm, 0,89 mm, 0, 81 mm, 0, 71 mm, 0, 61 mm, 0, 61 mm. Igen, nullahatvanegyből kettő van. Logikát ugyan kerestem benne, de nem találtam. Szerintem valami magyar kisipari cucc lehet. Elkészítési módja: há Bélám, gyárcsá valamitet, osztan majd lemérjük, hogy milyenre sikerült, osztan ráírjuk majd aztat.

Így hirtelen ennyi, de egyelőre csak az egyik sarkot túrtam át, úgyhogy lesznek még érdekes cuccok biztosan. To be continued...

7 megjegyzés:

rnagy írta... / 2009. december 12. 17:45  

Szegény nagymami...mindent ráfogsz...közben meg ott van a szobádban minden...vagy nálunk a csirkeólban a ládában :)
ferapir

mikk írta... / 2009. december 12. 18:09  

vagy egy lada csirke van az olban.

Maybe írta... / 2009. december 14. 12:13  

Nagy:
Nemnem, a cuccok többségét tényleg ő rámolja el :) ezeket tudtam, hogy itt vannak VALAHOL... :D
Pusi:
Vagy egy ól van a láda csirkében...

p44 írta... / 2009. december 14. 14:45  

egy LADA van a csirkeólban, baz?! :) mik (nem pusi) ki nem derülnek rólad, Ricsi!

Maybe írta... / 2009. december 14. 14:53  

Néha elfog az az érzés, hogy a kommentelők hülyébbek, mint én.
De ez nem gond, épp ellenkezőleg.
Csak ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Névtelen írta... / 2011. január 15. 10:14  

Cső megvan még neked az áramtalanító kapcsoló?

Névtelen írta... / 2011. január 15. 10:18  

Ha megvan erre a címre küldj üzenetet: jozsi_90@citromail.hu