Őszinteségi roham

Megtört a jég, megtört éntazis, amire már évszázadok óta vár az emberiség: lezajlott az első hivatalos gödöllői Skoda találkozó. Pusi már leírta az élményeit résztvevői szemszögből, de annyira profin alkalmazta a Maybenyelv 2.0-t (nem, nem olyan, mint a macskanyelv), hogy innentől kezdve már nincs értelme semmiféle szóviccel és egyéb galád tettekkel büntetnem az olvasóközönséget. Egyébként amikor egy focimeccsen könyveket osztogatnak, abból lesz az olvasóközönség. Tehát akkor megpróbálom valahogy rendezői szemszögből is leírni a vasárnapot, viszonylag élvezetes formában.


Először is köszönjük szépen mindenkinek, aki eljött, hogy jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát. Másodszor pedig vissza kell fognom magam, hogy ne köszöngessek végig mindenkinek mindent, mert ezt már megtettem máshol, pedig nagy a kísértés. De azért köszi. Szóval a lényeg...

Amikor Kese barátommal megálmodtuk ezt az egész találkozósdit, úgy gondoltuk, hogy jó esetben lesz 8-10 autó, nagyon jó esetben nem fog szakadni az eső, még jobb esetben a georallyn is lesz pár induló. Ugyebár egy rendezvény sikere nem csak a rendezésen múlik, sokkal inkább az egyéb körülményeken, amiket alább részletezek is:

Szép idő: Nem tudom, hogy sikerült így kifogni, de tény, hogy az év eddigi legszebb napján gyűltünk össze a Tesco parkolóban. Amikor fél év után végre süt a nap, alapban jobb kedvük van az embereknek, aktívabbak, élvezik a napfényt, az UV sugárzást, a bőrrák kezdeti jeleit.


Résztvevők: Rajtuk múlik a hangulat nagy része, vagyis Rajtatok, akik eljöttetek. Nagyon aktívak és pozitívak voltatok, innentől kezdve már nehéz lett volna elrontani. Ezen kívül általános szabály, hogy minél több jókedvű ember van egy rendezvényen, annál jobb a hangulat. A várt 8-10 autó helyett befutottatok harmincvalahány kocsival (és egy robogónak álcázott harci ütvefúróval), az offos személygépjárműveket nem számolva. Ez még hagyján, de a georallyn is 12 autó indult, ami figyelembe véve, hogy egy autóban minimum 2-en, de sok esetben 3-an, sőt, 4-en ültetek, ez azt jelenti, hogy körülbelül 30 embert sikerült megmozgatnunk. Schobert Norbi sem csinálhatná jobban. Ez azért óriási szó (SZÓ), mert emlékeim szerint a nemzetközi találkozón sem vettek részt sokkal többen a georallyn, pedig ott sokszor ennyi ember tette tiszteletét.


Körülmények: félelmünk, miszerint a rendőrbácsik cigánypecsenyét fognak sütni az átalakítási engedély nélküli, levett rendszámos, felgyújtott autók lángjánál, alaptalannak bizonyult. Békén hagytak mindenkit, teljesen normálisak voltak. Ezen kívül még a forgalom sem volt veszélyes, pedig Gödöllőn bármikor képes dugót okozni egy eltévedt oposszum, vagy ágyúgolyó. Nem jött oda kötekedni senki, mindenki kulturáltan szórakozott, nem voltak összetűzések, balhék, meg úgy általában semmi, ami beárnyékolhatta volna a találkozó hangulatát.


Személyes kedvencem, taxis dizájnnal még nagyobbat ütött - de ezzel Pusi már megelőzött...

Szóval nagy szerencsénk volt mindennel, ezért a szervezésre nagy szerényen 10/8 pontot adok magunknak (voltak azért apróbb hibák), minden más 10/10-esre sikerült, leszámítva az ajándékozást. Hát gyerekek, komolyan... A kötélhúzásra és a puzzle-ra idő alapján maximum 12-12 pontot lehetett kapni, az összidőre szintén 12-t. A KRESZ teszt 10 pontos volt, Zsolti autójáról a plusz kérdések 3 pontot értek összesen, ezen kívül az itinerhez mellékelt lap hibátlan kitöltése 30+3 pontot ért. Áááá, biztos nem lesz holtverseny, ki van zárva, ugyanmár, dehogy. Persze, hogy az összesítés végén 6 csapat állt a dobogó első 3 fokán... Erre nem számítottunk, úgyhogy a 3. helyezetteknek sajnos nem jutott ajándék, nem tudtunk mit csinálni, tényleg sajnáljuk. Jövőre egy fél Ifányi cuccal készülünk, ha találunk szponzort, ígérjük.



"Kussmá, megyek!" - Pusi ezt is elhalászta előlem...

Ezt leszámítva ennyire boldogan nagyon régen értem már haza. Jó volt látni, ahogy gyülekeztek, egyre többen vagytok, jó volt látni a nevető arcokat, az eltorzult fejeket az itiner láttán, a lelkesedést, a barátokat. Örülök, hogy több embernek is ez volt az első találkozója, és azt mondták, mindenképpen el fognak menni a többire is. Örülök, hogy a régebbi arcoknak is tudtunk újat mutatni, és nagyon jól esett, hogy ennyire pozitívan álltatok hozzá az egészhez. Jövőre, ha van kedvetek, ugyanitt (ez még nem biztos), ugyanekkor (ez sem)!

További képek itt és itt.

1 megjegyzés:

rnagy írta... / 2010. május 19. 22:42  

Georallys itinert szeretném elkérni a nagyfull@gmail.com-ra!