Nemzetközi Skoda Találkozó 2010

Egy év nagy idő, 365 nap, 8760 óra, 525600 perc, 31536000 másodperc (és fogadni mernék, hogy ennek mindjárt utánaszámol valaki). Pont ennyi telt el a tavalyi nemzetközi találkozó óta, vagy ha nem is pont ennyi, legalább sikerült bevezetőt írnom. Ezúttal Szeged adott otthont a győri Skoda találkozónak, amelyet Szolnokon rendeztek meg. Pénteken délután fél 1-kor találkoztunk volna az M5 Tecsónál a többiekkel, ehhez képest fél 4 környékén már sikerült is elindulni Szeged irányába. A késlekedés oka azonnal nyilvánvalóvá vált számomra, amikor megpillantottam Kese barátom legújabb szerzeményét egy Rapid ülésgarnitúra formájában. Mint később kiderült, jó választásnak bizonyultak, mert az egyébként nem rövid út alatt sem fájdult meg jobban a derekunk, mint amennyire alapban fáj.

(Rendőr szexuális örömszerzési akciót végez a feleségével. A hölgy igencsak sikongat, mire a rendőr megkérdezi:
- Mi a baj, fáj?
- Nem, épp fordítva!
- JÁF???)

Érdekes jelenség egyébként, hogy ha az ember normális tempóban megy egy 120-assal a pályán (nem 120-al), mindenki versenyezni akar. Volt, aki csak odalépett neki egy kicsit, amikor előztünk, de akadt olyan is, aki végig kergetett minket 3-4 kilométeren át. Gondolom azt akarták jelezni, hogy szimpatikus nekik az autó, és ők is szeretnének ilyet, most azonnal... A pályáról lehajtás benézése után végül összefutottunk a többiekkel is, így egyesített erőkkel rontottunk be a kemping bejáratán.


Érkezésünk utáni pillanatokban lámpászati kutatásokba kezdtünk Pusival, melynek szenvedő alanya hosszas töprengés után Danaskull autója lett. Először szemtelen volt szegény jármű, aztán beleoktojáltunk egy olyan lámpát, hogy csak na. Képeken még jól is néz ki. Ha ez nem clear, akkor mi az?

Pusinak azonban támadt egy ötlete, (1.5 lett-e?), és a sátáni szigszalag segítségével feltalálta a 105-ös lámpát.


Ezt meg is ünnepeltük néhány pár előző napi virslivel, amely szemtanúk elmondása alapján idős emberek egykor szebb időket megélt testrészére emlékeztetett. Igen, a fülükre. Nagy ünneplésünk közepette előkerült a sör is, majd az éltető nedűvel megtámogatva folytattuk utunkat a kempingben, ahol erőteljes deja vu fogott el. Hogy miért?

A válasz itt keresendő.

Tíz derégláttalak és három teisittvagy között megtudtam, hogy a lila Rapid/GLS ülések eredetileg feketék, csak lilára szívta őket a nap. Hát igen, előfordul, hogy valakit lilára szívnak. Meghallgattunk néhány "gyári 120-as motorral ment 180-at, csak azért nem többet, mert hengerfejes volt" történetet, persze negyedikben (általánosban?), majd megcsodáltuk Kisstyan autóját, ami nem kis változásokon esett át az elmúlt időszakban. Színkód wanted, már látom Kázmért lelki szemeim előtt újra pirosban pompázni...


Idő közben lassan ránk esteledett (estelle that, hehe), a hangulat tetőfokára hágott, Dozsóra sütött a holdsugár, ZJ kétpercenként befonta a szemöldökét, előkerültek a kötelező mennyitkönnyítsekhogyjólegyen-milyenszívócsonkkellaháromszázastengelyhez témák, láttunk nyelvnyújtogatóst, és kitárgyaltuk a szlovákokkal, hogy ők is ismerik a bearpigment, alias medvedisznóembert.

Másnap auchan ébredtek sokan (gyk. másnap osan), mi mondjuk pont nem, dehát mi kemények vagyunk, mint az eszkimószar. Danáékkal elugrottunk egy közeli kisboltba, ahol vételeztünk családi kiszerelésű energiaitalt, dörmögő sajtot, meg mindent, mi szem-szájnak ingere, majd a kempingbe való visszatérés után a beszerzőkörút szerzeményeit kulturált módon elfogyasztottuk a személygépjárművek tetején megterítve. Dél körül sorakoztunk fel a vonuláshoz fel, majd kiburjánzottunk a kempingből, Szeged irányába bele.


A felvonulás tökéletesen úgy zajlott, ahogy azt már sejteni lehetett. Megpróbálom egy hétköznapi átlagautós szemszögéből leírni a látottakat, elsődleges élményeket:

- Mi ez a nagy forgalom? Meg mifaszt dudálnak? Nemár, mi ez, lagzi? Ez itt füstöl, az meg átmegy a piroson, mit képzelnek ezek??? Na jól van, velem nem csesznek ki, besorolok közéjük, csakazértis, engem nem érdekel, hogy ezek most itt hova mennek lagzizni. Na most miért nem mész, miéééért nem méééééééééész??? Piros a lámpa? Na akkor már beugatok neki. Hallod hülyegyerek, mit képzelsz magadról, hogy itt állsz, az ÉN utamon, amikor sietnék éppen a mamához, már kész az ebéd, hee?
- Nemzetközi Skoda Találkozó van, ez itt a felvonulás.
- Milyen találkozó???
- Skoda. Nézzen már körül!
- Úúúúúúúúúúúristen, itt egy 120-as. Meg ott is. Meg mindenütt. Ezek hogy kerültek ide??? Olyan nincs, hogy nem vettem észre, hogy 50 egyforma autó között próbálok előretörni, amik dudálnak, és integetnek belőlük az emberek! Ennyire baromállat nem vagyok. Ez lehetetlen! Na jó, ha már itt vagyok, akkor kiosztom azt a kis buzit is, meg ledudálom a miazt, nézdmár, szar 120-asnak nincs teteje, de szánalmas... Elrohadt, mi? Köcsögök, vigyétek bontóba ezt a sok szart!

(a beszélgetés a fantázia szüleménye, minden egybeesés a valósággal csak a véletlen műve)


Ehun meg egy videó E!Visszaérkezés után konstatáltuk, hogy jó pár autónak leért az alja a felvonulás alatt, majd lelkiekben felkészültünk a georally nevű kulturális tájékozódási verseny megemésztésére. Az emésztésben sokat segített Pusi parenyicája is. A nagy csapat a következőképpen nézett ki: Papa a volánnál, Mackos a jobbegyen, remegő térdekkel nem féltve az autóját, Papa mögött Pusi kapott elhelyezést, míg a maradék jobb hátsó ülésen szerény személyem keresett menedéket a bevándorló medvedisznóemberek és hódkeselyűk ellen. A verseny folyamán megtapasztaltuk, hogy a Póver Tuning bizony nem gáz cégnévnek, valamint, hogy a szegedi csajállomány igen jelentős részben tartalmaz dekoratív egyedeket. Talán ennek köszönhető, talán a namenjünkmégháromkörtakörforgalomban hozzáállásnak, hogy a tervezett 2.5 órás szintidő ellenére röpke 4 óra múlva sikerült is bevágódnunk (szó szerint) a kempingbe. Egyébként egészen hihetetlen volt, mennyire jól megy Mackos autója, 3.9-es difivel, csont széria 120-as motorral, nagy kerékkel, 4 személlyel meglepően fürgén közlekedett, egyáltalán nem volt mackós a mozgása (höhö).

A kempingben vacsora gyanánt elfogyasztott elég combos adag gulaschsuppe után páran rászabadultak Pozor2-re, ennek eredménye alant látható.


Idő közben a tónál/medencénél/pocsolyánál hastáncos bemutató zajlott, majd gyors tombolázás után kezdetét vette a világvége, zenés mulatság formájában. Mivel erről sem képet, sem videót nem találtam, annak ellenére, hogy legalább 5 embernél láttam kamerát, nem írok róla semmit. Most érezzétek magatokat lecseszve. Egyébként sem sokat láttam bentről, csak azt tapasztaltam, hogy mindenki lerakja a sörét a keverő mellé, merthogy ott biztonságban van - szerinte. Szerintem nem volt biztonságban, de legalább jó helyre került.

Hogy a hajnali 2 órai befejezésből hogy lett reggel 6-os lefekvés (na azért túlzásokba ne essünk), azt nem részletezném, mindenesetre mindenki borzalmasan kipihente magát.

Vasárnap reggel gyönyörűen néztek ki az arcok, pont optimális volt mindenki ábrázata egy Tecsóhoz akKorához kivonuláshoz, és az ott megrendezett szlalomhoz. A vállalkozó kedvűek bizonyíthatták Palik László kedvelt mondását, miszerint egy formula 1-es pilóta bekötött szemmel is végig tudna mennyi a pályán. Bár Nürburgring nem volt, bekötött szem annál inkább, itt éppen Mackos tekergeti a volánt Papa navigálásával:A "rendes" szlalomon először Kika mutatta meg a családi Formannal, hogy mit is kéne csinálni, majd jöttek az elmebetegebbnél elmebetegebb jelentkezők.A belsőkre visszatérve, itt látható ismét Papa, Danaskull, valamint a kutya, meg a mája:
További videók megtekinthetőek itt.
Keséét direkt nem tettem be, mert bár szerintem jól tolta, szerinte nem. Ha nem, hát nem. Mindenesetre egy apró hibától eltekintve elég lett volna az abszolút időre, biztosan nagyon szar lehetett.

Szlalom után újra goto kemping, eredményhirdetés, díjátadó, ilyenek, aztán szépen lassan elindultunk hazafelé. Már majdnem 50 kilométert haladtunk, amikor folyadékvételezési célzattal megálltunk a változatosság kedvéért egy Tecsónál. Ezt a galád tervünket Zsolti kocsija is megérezte, és egy vízcső kerti slag elolvadásával a tudtunkra hozta, hogy vizelettartási problémákkal küzd.

A probléma orvoslása után meg sem álltunk a következő Tecsóig (azért nagyon választékos a társaság, nem?), ahol néhányan táplálkoztak, mások pedig Skodát fotóztak a lemenő nap sugarai által megtámogatott romantikus környezetben.Ezek a fantasztikus képek telefonnal készültek, sőt, vezetés közben a lábam alá esett a telefó, mire ijedtemben ráálltam, pedig vezetés közben telefón állni tilos.

Este 10 körül értünk végül haza, fáradtan, de boldogan. Jövőre Csillebérc vagy mi, bár nem tudom, mi az, mert vasércről márhallottam, csillebről még nem.

További képek megtekinthetőek itt.

Ja, olvassatok Pusit is, merazjó!

10 megjegyzés:

Kese írta... / 2010. szeptember 1. 18:55  

halálra röhögtem magam de rövid és ergya lett.hol az interjúd?Meg nem hiszem el hogy 2 sort írtá a 3 napos találkozórol.Régen a semmiröl írtá 1 oldalt.kijötté a gyakorlatbol vagy csak a pia hatására ennyire emlékszel? :D
upgrade-et kérünk!!! :D

Maybe írta... / 2010. szeptember 1. 18:56  

Végig kell nézni a videókat is, és akkor tök soknak tűnik :P

Veronika írta... / 2010. szeptember 1. 20:57  

:D
gratula,sztem tök jó lett;)
am Kese olan nagyon sokat nem is ivott...legalábbis amíg én ott
voltam nem:D
xD
nah jóéjt..cupp

papa írta... / 2010. szeptember 1. 21:00  

Szokott minőség, de tényleg kicsit rövid lett. A belsőmet meg cseréld ki a Kese külsőjére légyszi:) Az mégiscsak jobb.

Veronika írta... / 2010. szeptember 1. 21:16  

nem értem mi bajod van vele...:D

pusi írta... / 2010. szeptember 2. 12:02  

azota dolgozom rajta, hogy feltalaljam a szazas lampat a kockabura alatt, de nehezen megy a kor negyszogesitese.

Maybe írta... / 2010. szeptember 2. 13:36  

Veeronika:
Dehogyneeeeeeeeeeeem... :D
Papa:
Szerintem ezt látnia kell a világnak. Szívem szerint a híradóba is beraknám. Nagyon hűen tükrözi a találkozó hangulatát :)
Pusi:
Szigflex?

Veruss97 írta... / 2010. szeptember 2. 17:00  

jah,én kérek elnézést
xD

Danaskull írta... / 2010. szeptember 3. 14:34  

Jó lett ez, röhögtem eleget :)

Esetleg itt egy átfogó videó az egészről, kicsit uncsi lett, de remélem lesz aki végignézi:)

http://www.youtube.com/watch?v=eXzpMM_eKms

Maybe írta... / 2010. szeptember 3. 14:54  

Köszi, ki is raktam ;)